De historie van Gebroeders Limburg

1988 was het jaar dat erin Zuidveen door Gerard gestart is met de duivensport door wat krijgertjes van een kennis. Deze werden geplaatst in het toenmalige fazanten hok waar ze leuk in en uit konden vliegen. Maar Gerard wilde meer in loop van het jaar en werd het oude fazantenhok afgebroken, er werd een heus duivenhokje in elkaar getimmerd van een meter of 8. Dit hok bood plaats voor enkele vastzitters, en voldoende ruimte voor de eerste ronde jonge duiven voor het seizoen ’88 om mee te gaan doen op de wedvluchten. Na deze jonge duiven ruim voldoende te hebben opgeleerd werd er voor het eerst deel genomen aan de eerste jonge duiven vlucht van de toenmalige afdeling K. Het werd een prachtige vlucht voor Gerard en hij speelde toen de 9 de prijs in de hele afdeling tegen behoorlijk wat duiven. Kortom de start ging geweldig en het seizoen verliep prima, van de 35 jongen waren er na de vluchten nog 32 over. In 1991 werd er een start gemaakt op de meerdaagse fond met de eerste eigen gekweekte jongen van ‘88, en er werden 7 duiven op de Vlucht der vluchten St.Vincent ingezet in Noordwolde. Enkele ouwe rotten van de club vroegen Gerard, “mien jonge weet ie wel hoe verre dat is?” Het resultaat was verbluffend, gestart met de derde nationaal en 6 van de zeven bij de eerste 175 in de punten.

De start voor de verdere zware fond was gemaakt en er werd in de jaren erop wat meer gericht duiven gekocht voor deze discipline. Onder ander kwamen er duiven van Martha van Geel, Cees de Jong, enkele Theelen duiven en uit België ook nog een paar ouwe Rode Hermans duiven. Ook John werd in die tijd geveld door het duiven virus en zo geschiedde dat ze toen onder de naam Gebroeders Limburg zijn gaan vliegen. In de loop der jaren werd er met deze lijnen een geweldige stam duiven opgebouwd die zijn gelijke tot nu toe niet kent. Er werden ontelbaar vele kampioenschappen, teletekstvermeldingen behaald. Het mooiste van de afgelopen jaren was toch wel dat er 6 x een categorie en 3x het Totaal kampioenschap in de Nationale Fondspiegel werd behaald. In totaal werden ze 11 x in hun afdeling of sector 4 als snelste afgevlagd, en speelden zich meer dan 70 x in de eerste 10 op Teletekst. Wat ook zeker niet onvermeld behoeft te blijven is dat er ook door vele andere toppers in binnen en buitenland deze uitmuntende bloedlijn van kopvliegers is ontdekt en ook daar toch hun geweldige inbreng niet hebben gemist.

Na het overlijden van onze beide ouders werd er een tandje terug geschakeld, maar goed ook alles gaat voor ons ook door en we hopen uiteraard de komende jaren weer onze kolonie duiven naar een hoger topniveau te kunnen brengen en zo nog vele leuke sportieve uitslagen te kunnen maken. Om onze duivenstam nog verder te verbeteren zijn we telkens opzoek naar duiven welke een goede verbetering zouden kunnen betekenen voor onze lijnen, daar zit voor ons nu een uitdaging in, naast de goede uitslag uiteraard.

Sportieve groet
Gerard en John Limburg, Zuidveen

‘de Limburg-duiven’, prachtig en goed gespierde topduiven met inhoud en een slimme en alerte blik

Meer over onze stamopbouw

Zoon Spirit

NL07 – 1249354

Media

Een online foto- en video
impressie van Gebr. Limburg.

Naar media