De stamopbouw van Gebr. Limburg

De basis van het ras Gebr. Limburg wordt gevormd door duiven van Martha van Geel, Jan Theelen, Hermans en Wijnands. De eigenschappen van deze soorten zorgen ervoor dat het ras van Gerard en John bestaat uit sterke duiven met inhoud, een sterke wil en doorzettingsvermogen, waarin de kleur ‘rood’ rijkelijk aanwezig is.

De basis van de kweekfilosofie van de mannen uit Zuidveen is Goed maal Goed. De goede lijnen worden onderling gekruist en dat heeft al jaren goede resultaten. Met de kweek wordt niet zozeer op de bouw gelet. Dit komt omdat de mannen geen duiven hebben met een mindere of slechte bouw. Hun duiven worden getypeerd met een goed karkas, goed gespierd, een stuit die sluit en een vleugel zonder lange broekpennen.

Dit komt volgens de mannen niet vanzelf, want in de beginperiode is daar wel op gelet bij de opbouw van hun duivenstam. De eerder genoemde eigenschappen moesten toen aanwezig zijn om kweekduif te mogen zijn. Compensatiekweek is daarom ook niet nodig. Naar ogen wordt eveneens een beetje gekeken. Lichte ogen hebben niet de voorkeur bij deze toppers. Ze zien het liefst een donker oog, waar leven in zit. In een koppeling zitten twee duiven die allebei een ander kleur oog hebben. Verder moet de verkenningscirkel volledig zijn en ze moeten slim en alert kijken. Zo heeft u een goed beeld van hoe hun inmiddels wereldberoemde ras is gevormd.

Bekijk onze prestaties
mail of bel Gerard limburg

Media

Een online foto- en video
impressie van Gebr. Limburg.

Naar media